به همت معاونت پژوهش و فن‌آوری:

معرفی پژوهشگران برتر دانشگاه علم و فرهنگ در هفته پژوهش

پژوهشگران برتر دانشگاه علم و فرهنگ در مراسم گرامی‌داشت هفته پژوهش معرفی شدند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علم و فرهنگ؛ مراسم بزرگ‌داشت هفته پژوهش و فناوری امروز(شنبه) با حضور امیر ناظمی -رئیس سازمان فناوری اطلاعات-، محمدرضا پورعابدی -معاون پژوهش وفناوری جهاددانشگاهی-، حمید صابر فرزام- معاون سازمان زیباسازی تهران-، سیدسعید هاشمی -رئیس دانشگاه علم و فرهنگ- معاونین، اعضای هیات علمی و برگزیدگان پژوهشی در سالن دکتر کاظمی آشتیانی برگزار شد.

مساله محوری چالش اصلی حوزه پژوهش

رییس دانشگاه علم و فرهنگ با اشاره به مشکلات حوزه پژوهش و دغدغه‌های پژوهشگران گفت: اغلب پژوهشگران از کمبود بودجه‌های پژوهشی، ضعف مدیریت، بی اثر بودن پژوهش ها در صنعت و جامعه و عدم توجه به مقوله پژوهش در جامعه ناراضی هستند.

دکتر سیدسعیدهاشمی به ارائه آماری از وضعیت پژوهش در کشور پرداخت و گفت: بیش از سه هزار مرکز آموزشی و پژوهشی در وزارت علوم وجود دارد که 85 هزار استاد در این مجموعه ها فعالیت می‌کنند. همچنین 87 هزار دانشجوی دکترای حرفه ای، 140 هزار دانشجوی دکترا و 650 هزار دانشجوی ارشد نیز در وزارت علوم حضور دارند.

وی افزود: وزارت بهداشت نیز دارای 700 مرکز تحقیقاتی است که 100 مرکز آن به صورت کاملا فعال مشغول به کار هستند. اگر به این تعداد قابل توجه مراکز آموزشی و پژوهشی در کشور و اساتید و دانشجویان آنها از یک سو و ضعف هایی موجود از سوی دیگر، نگاهی بیندازیم درمی‌یابیم  که حوزه پژوهش در کشور مهجور واقع شده است.

دکتر هاشمی با اشاره کاهش بودجه تخصیص یافته به پژوهش در سال گذشته و سال جاری گفت:. قطعا این کاهش بودجه اثربخشی پژوهش در کشور را تحت الشعاع قرار می‌دهد که افزایش این اثربخشی دغدغه دولتمردان و جامعه علمی است.

رییس دانشگاه علم و فرهنگ با تاکید بر عدم توجه به مساله محوری در امور پژوهشی گفت: بدون به کارگیری رویکرد مساله محوری قادر به شناسایی درست مشکلات جامعه و بخش صنعت  نخواهیم بود.

وی تصریح کرد: البته با توجه به اندک بودجه ای که در کشور به مقوله پژوهش تخصیص داده می‌شود میتوان این‌گونه استنباط کرد که همین میزان خروجی هم نشان از استفاده بهینه از امکانات است. 

دکترهاشمی با بیان این‌که بحث مساله محوری یکی از دغدغه‌های اصلی دانشگاه علم و فرهنگ در مسائل پژوهشی است وباید مورد توجه قرار گیرد، گفت: در برنامه توسعه دانشگاه نیز با همین رویکرد اهداف اصلی برنامه‌ریزی شده است و پیرو این موضوع بودجه و اعتبارهای پژوهشی دانشگاه در سال آینده افزایش یافته که امیدواریم زمینه ساز توسعه اهداف پژوهشی دانشگاه در راستای خدمت به جامعه شود.

وی باتاکید بر فعالیت‌های موفقیت‌آمیز دفتر همکاری‌های علمی و بین‌المللی دانشگاه در سال جاری گفت: مصرانه درپی گسترش همکاری‌های بین‌المللی و جذب دانشجویان خارجی و انجام پژوهش‌های بین المللی با دانشگاه‌های خارجی هستیم و در این مسیر از زیرساخت‌های لازم برخورداریم. 

دکتر هاشمی از دریافت بورس اراسموس پلاس اتحادیه اروپا در سال 2019 توسط این دانشگاه به عنوان یکی از فعالیت های شاخص دانشگاه یاد کرد و افزود: در نظر داریم در سال‌های 2020 و 2021 هم فاندهای بین‌المللی را برای سایر پژوهشگران دانشگاه جذب نماییم. 

  جدایی پژوهش از تفکر معضل اصلی جامعه علمی کشور است

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علم و فرهنگ با بیان این‌که  جدایی پژوهش از تفکر معضل اصلی جامعه علمی کشور است؛ گفت: اگر پژوهشگر و فرهیخته به معنای واقعی کلمه به نقش اساس خود را ایفا کنند همه سنجه‌های علم درست کار می‌کند و کار علمی درست انجام می‌گیرد. از این رو، در حوزه سیاستگذاری دانشگاه به توسعه کمی و کیفی فعالیت‌ها، مساله محور شدن پژوهش‌ها و افزایش درآمدها برای انجام پروژه های پژوهشی تمرکز کرده‌ایم.

وی افزود: شاخص‌هایی از قبیل ارتقاء سرانه تولیدات پژوهشی، اعتبارات پژوهشی، فعالیتهای پژوهشی و توسعه زیرساخت‌های پژوهشی، تقویت فعالیت‌های پژوهشی و تولید محتوای پژوهشی از مهمترین اهداف این دانشگاه در حوزه پژوهش بوده است.

رونمایی و امضاء لوح یادبود کمیته مساله محوری

در حاشیه برنامه گرامی‌داشت هفته پژوهش مراسم رونمایی و امضاء لوح یادبود کمیته مساله‌محوری و همچنین رونمایی از اعتبار پژوهشی اعضای هیات علمی دانشگاه علم و فرهنگ با حضور روسا و معاونین دانشگاه علم و فرهنگ برگزار گردید.

در این مراسم دکتر اکبر گلدسته عضو هیات علمی دانشکده علوم انسانی به عنوان همکار پژوهشی کمیته مساله‌محوری و دکترعلی اکبر کیوانفر و دکتر علی نیکخو نیز به عنوان نامزدهای دریافت اعتبار پژوهشی، معرفی شدند. همچنین در اختتامیه این برنامه  از اعضای هیات علمی و دانشجویان برتر در حوزه پژوهش تقدیر و تشکر شد.

پژوهشگران برتر اعضای هیات علمی

دکتر محمدحسین ایمانی-خوشخو عضو هیات علمی دانشکده علوم گردشگری

دکتر علی نیکخو-عضو هیات علمی دانشکده فنی و مهندسی

دکتر علی حسنی-عضو هیات علمی دانشکده علوم گردشگری

دکتر علی سعدالله-عضو هیات علمی دانشکده فنی و مهندسی

دکتر جواد حسین زاده- عضو هیات علمی دانشکده علوم انسانی

دکتر محمدرضانامداری- عضو هیات علمی دانشکده هنر و معماری

پایان نامه های برتر

ابراهیم شهبازی(استاد راهنما:دکتر حسین بهاروند)-دانشکده علوم و فناوری های نوین

پریشاد ساعی(استادراهنما:دکتر مسعود برزگر)- دانشکده علوم و فناوری های نوین

مهناز چشمی(استاد راهنما:دکتر جواد خدادادی)-دانشکده علوم انسانی

امیره علیقلی(استاد راهنما:دکتر فاطمه قناد)- دانشکده علوم انسانی

فریبا نبی ئی(استاد راهنما:دکتر پروانه قاسمیان)-دانشکده هنر و معماری

حامد جاویدفر(استاد راهنما:دکتر افسانه کامران)-دانشکده هنر و معماری

یگانه سادات صادقی(استاد راهنما: دکتر علیرضا آقابابائی)-دانشکده فنی و مهندسی

فروغ پورانصاری(استاد راهنما:دکتر فرنوش باقری)-دانشکده فنی و مهندسی

سعیده امیری(استاد راهنما:دکتر سید سعید هاشمی)-دانشکده علوم گردشگری